Klant aan het woord: Boer Geert - Chico Koch

Heerlijke broodjes in Amsterdam en omstreken
Klant aan het woord: Boer Geert - Chico Koch

Bij Bnext.nl dragen wij zorg voor onze klanten, juist omdat we samen op weg zijn naar een beter Nederland. Wij nemen jullie graag mee op deze reis. En wie kan jullie beter vertellen over deze ervaring dan onze klanten zelf?

 

Wij spraken met Chico Koch, de 4e generatie aan het roer van dit familie bedrijf. Boer Geert is een Amsterdams familie bedrijf dat in 1958 is opgericht. De naam komt van Gerrit Koch die met zijn ventkar de straten van Amsterdam Zuid op ging om boter, kaas en eieren te verkopen. In 1963 startten zijn zoon en dochter hun eigen Boer Geert. Zo begonnen zij met een kraam op de Ten Katemarkt om vervolgens in 1998 een lunchroom in Zaandam te openen. Tot op heden wordt deze gerund door de 3e en 4e generatie.

Voor alles een oplossing

“Toen Koen bij ons binnen kwam lopen, was dit eigenlijk de perfecte samenkomst van omstandigheden. Wij kampten toen met wat problemen rondom ons afval dus gingen graag het gesprek aan.” Zo kreeg Bnext.nl de kans om met een slimme oplossing te komen. Deze moest passen binnen het plaatje van de grote hoeveel hoeveelheid afval en de beperkte ruimte die er was. Een broodjeszaak produceert eenmaal veel afval daar kan je niet omheen. Al snel kwam de “mini pers” als antwoord naar boven. De minipers bood de gewenste gemaksvoorzieningen en paste binnen het financiële plaatje: een match was gemaakt!

Voor alles een oplossing

“Ik kom al zolang als ik mij kan herinneren bij Boer Geert. Vroeger bracht ik bezoekjes met mijn ouders aan deze zaak, en ben er eigenlijk nooit meer weggegaan! Sinds ik bij Bnext.nl werk is het een soort van automatisme geworden om overal waar ik binnen stap naar de afval stromen te kijken. Zo ook bij Boer Geert. Gezien de hoeveelheid gasten die ze van (take-away) heerlijke broodjes, koffie en andere drankjes voorzien en de daarbij gepaarde afvalstromen die hierbij vrijkomen, ging er bij mij gelijk een belletje rinkelen: hier hebben wij bij Bnext.nl perfecte oplossingen voor.”

 

– Koen Bakker, accountmanager Bnext.nl

De minipers als uitkomst

De minipers is de perfecte oplossing omdat het aantal containers zo aanzienlijk verminderd wordt. Op hetzelfde aantal vierkant meter kan nu vele malen meer gebeuren. “Voorheen maakten wij gebruik van vier containers die twee maal per week geleegd werden. Nu geeft de mini pers een seintje wanneer die voor 80% vol zit. Zo worden de logistieke belasting, de CO2 uitstoot en dus ook de kosten geminimaliseerd. De minipers wordt maar één keer in de twee weken verwisseld en gereinigd, dat scheelt dus aanzienlijk. Ook merk je dat het ongedierte tegen gaat, want het is een totaal afgesloten container. Normale rolcontainers kunnen bijvoorbeeld openwaaien of iemand kan ze vergeten dicht te doen.

De minipers als uitkomst

“In het begin kan je tegen problemen aanlopen, maar het draait om het oplossen hiervan.”, aldus Koen. “En juist dat,” zegt Chico, “vind ik zo fijn aan Bnext.nl: er wordt altijd meegedacht en voor alles is een oplossing te vinden. Koen is ons vaste gezicht hier en dat schept een band. Zo kom je makkelijker tot oplossingen en weet iedereen van elkaar wat er speelt. Dat leidt dat je samen tot het beste resultaat komt! Zo gaan er bij ons ook erg veel sinaasappels doorheen wat resulteert in veel schillen. Hiermee zouden we graag ‘duurzaam’ om willen gaan. De schil van citrusvruchten is alleen erg lastig te recyclen. Maar ook hierover denkt Bnext.nl mee en zijn we samen op zoek naar goede en slimme oplossingen.”

Chico: “Wij worden ons er ook steeds bewuster van dat het minimaliseren van afval van belang is. Het is dus mooi om te zien dat het via Bnext.nl een tweede leven kan krijgen en op gepaste wijze verwerkt wordt. Ik ben blij dat wij met Bnext.nl als partner bijdragen aan een duurzamer en groener Nederland, want daar zijn wij zelf ook bewust mee bezig. Zelf minimaliseren wij ons plastic en maken we, waar mogelijk, gebruik van (gerecyclede) papieren/kartonnen alternatieven. Ook zijn we bezig om met Bnext.nl samen te kijken naar oplossingen voor het minimaliseren van het zwerfafval in de omgeving. Zo zijn we echt partners en samen onderweg naar een beter Nederland.”

Terug naar het overzicht