Recycling

Het verwerken van afvalstromen naar nieuwe grondstoffen
Recycling

Container nodig?

Simpel, snel en voordelig

Bestel

Grondstoffen steeds opnieuw gebruiken
 

In een circulaire economie worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Uit schaarste, maar ook uit zorg voor het milieu. Er is een toenemende vraag naar herbruikbare grondstoffen. Onze afvalrecycling is hier volledig op gericht. 

Bnext.nl heeft verschillende locaties van waaruit we containers aanbieden, bouw-, sloop- en bedrijfsafval inzamelen en milieuvriendelijk recyclen om vervolgens weer (hergebruikte) bouwstoffen te leveren.

Bij de inzameling hiervan maken we gebruik van modern en zuinig materieel. Doordat we zes vestigingen hebben, verspreid over Nederland, wordt de af te leggen afstand tot een minimum beperkt. Daarnaast hebben veel van onze vestigingen ook een eigen kade, waar we door vervoer over water veel uitstoot en overlast besparen. 

Als de afvalstromen bij een van onze recyclinglocaties aankomen, worden ze vervolgens in moderne sorteerinstallaties volledig gescheiden in bruikbare en schone grondstoffen. Veel van deze grondstoffen gaan direct naar andere verwerkers, die ze gebruiken om er weer producten van te maken.

3125

Voor elke vraag heeft Bnext.nl een passende oplossing.

Geen verspilling, maar hergebruik!

Recycling en hergebruik van materialen bespaart grondstoffen. De missie van Bnext.nl is een nieuw leven te creëren voor oude materialen, die nog uitstekend geschikt zijn voor hergebruik. Waardevolle bouwelementen als ornamenten, kranen, stenen en trappen kunnen opnieuw gebruikt worden bij de renovatie en restauratie van oude gebouwen. Maar Bnext.nl demonteert ook stalen en houten balken, kozijnen en andere elementen, voorafgaand aan de sloop, om ze een tweede leven te gunnen. 

Andere vrijkomende afvalstromen worden als grondstof gebruikt voor nieuwe toepassingen: we leveren hout aan de spaanplaatindustrie, puin wordt gebroken en het granulaat opnieuw toegepast als schone bouwstof en ook metalen scheiden we. Ook deze gecertificeerde gerecyclede producten en grondstoffen kunt u bij ons afnemen, van kleine tot grote hoeveelheden, voor onder andere water- en wegenbouw.

Geen verspilling, maar hergebruik!

Door de Nederlandse overheid wordt gesteld dat in 2030 100% van alle afvalstoffen moeten worden gerecycled. Bnext.nl haalt op dit moment een hergebruikpercentage van ruim 99,45%.

Hoe we dat doen?

Digitalisering bij Bnext.nl

Bnext.nl heeft de afgelopen jaren een flinke digitaliseringsslag gemaakt; de logistieke afvalprocessen en administratieve processen zijn volledig geautomatiseerd én gedigitaliseerd: we hebben met één systeem onze complete afvalautomatisering op orde. De voordelen hiervan zitten onder meer in het efficiënter aansluiten van processen. 

Op basis van data (hoeveelheid, soort afval en verwerking) krijgt elke klant steeds beter inzicht in de afvalstromen en daarmee ook hun milieu-impact. Het verminderen van bouw- en bedrijfsafval begint met krijgen van dit inzicht en onderbouwd advies.

Meer over digitalisering

Lees meer over het Bnext.nl klantportaal en de app, die inzicht geven in afvalrapportages en productoverzichten.

Certificering Bnext.nl

Bij alle activiteiten en dienstverleningen die Bnext.nl uitvoert, hebben wij zorg en aandacht voor onze stakeholders en voor het milieu, duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden.

Neem contact op

Wilt u weten hoe ook u van afval naar hergebruik kunt? Neem contact met ons op via 088 26 00 112 of mail ons voor meer informatie