BNext logo
Slim omgaan met afval

Afvalmanagement voor hotels en restaurants

Afvalbeheer voor horeca: jouw uitdagingen én oplossingen

Afval scheiden in een hotel of afvalbeheer van jouw restaurant of bar? Het is een grote uitdaging. Als horeca-ondernemer heb je te maken met wisselende afvalvolumes per seizoen, beperkte opslagruimte en moet je voldoen aan wet- en regelgeving. Waar laat je die grote hoeveelheden organisch afval? Hoe kun je als afvalscheiding in hotels efficiënt regelen? Welke opties voor recycling zijn er in jouw branche?

Zoveel om over na te denken en over te beslissen. Laat staan dat je tijd hebt om verschillende afvaloplossingen door te nemen en te besluiten over duurzaam afvalbeheer. Maar wist je dat je zelfs kosten kunt besparen als je het in één keer goed doet?

Daar zorgt Bnext.nl wel voor!

Onze aanpak is helemaal afgestemd op de wensen en situatie van jouw horecazaak. De experts van Bnext.nl denken mee vanaf de eerste stap. Afval afkomstig uit kamers, keukens, bars en evenementenruimtes moet efficiënt, gestroomlijnd en zo onzichtbaar mogelijk worden verwerkt en gescheiden. Gasten mogen er natuurlijk niks van merken. Bnext.nl is een flexibele partner die meedenkt en jouw afval rendabel maakt. Niet zomaar een recyclaar: onze experts gaan altijd voor duurzame oplossingen. 

Jouw uitdaging, onze oplossing

Chef aan het werk
  • Zicht op huidige afvalstromen en beschikbare ruimte in je hotel(s) of restaurant(s)

Onze oplossing: Bnext.nl doet een grondige afvalanalyse. We keren letterlijk jouw prullenbakken en containers om: welke waardevolle afvalstromen kunnen we scheiden en wat is daarvoor nodig? Je ontvangt een Afvalmanagementplan op maat.

  • Continuïteit van afvalophaaldienst en afvalbeheer (vooral in drukke weekenden)

Onze oplossing: We plannen de ophaalmomenten zo dat de afvoer en levering van containers je dagelijkse activiteiten nooit verstoort. Je gasten in de bar of het restaurant zullen nooit last hebben van zichtbare of ruikbare afvalverwijdering, zelfs niet in de drukke weekenden. Op deze manier blijft je horeca-onderneming schoon, efficiënt en gastvrij.

  • Wisselende volumes per seizoen

Onze oplossing: We bieden flexibele oplossingen, zoals het aanpassen van de ophaalfrequentie tijdens het hoog- of laagseizoen. Zo blijft jouw afvalbeheer in alle seizoenen efficiënt en kosteneffectief.

Ook koffieprut is circulair
  • Datagedreven rapportages en dashboard specifiek voor de horeca

Onze oplossing: De experts van Bnext.nl kennen de horecabranche goed en geven advies op maat. Ook het datagedreven dashboard is afgestemd op jouw praktijk. Je geeft anderen enkel toegang tot de onderdelen die voor hen relevant zijn. Een financieel manager krijgt inzicht in de kosten en kan budgetten beter beheren, de directie ziet de CO2-reductie cijfers en volgt duurzaamheidsdoelstellingen. De bedrijfsleiding en operationele managers weten we precies wanneer wij langskomen en kunnen eenvoudig extra ledigingen aanvragen.

  • Organisch afval en grote hoeveelheden voedselresten (geuroverlast en ongedierte)

Onze oplossing: Bij Bnext.nl vind je diverse formaten en types afvalcontainers en rolcontainers, geschikt voor alle soorten afval. Ook bieden wij de innovatieve minipers aan, die organisch afval geur- en lekvrij compacteert. Wij bieden ondersteuning van bron tot verwerking van organisch afval.

  • De kosten van afvalbeheer en afvalmanagement

Onze oplossing: Wist je dat Bnext.nl vaste en variabele kosten inzichtelijk maakt in een overzichtelijk afvalmanagementplan? Ook reduceren we de kosten tot een minimum door ons efficiënte transport en innovatieve inzamelmiddelen.

  • Communicatie op rolletjes

Onze oplossing: Kies je voor Bnext.nl? Dan kies je voor vlekkeloze dienstverlening en is er minimale communicatie nodig. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

  • Inzicht in de data en voortgang van je afvalbeheer

Onze oplossing: Jouw eigen dashboard van Bnext.nl geeft je uitgebreid inzicht in alle relevante afvaldata. Denk aan het financiële overzicht van afvalbeheer, het aantal transporten van afvalafvoer, scheidingspercentages en CO2-prestaties.

  • Afvalmanagementplan opstellen met inachtneming van verwachte afvalstromen

Onze oplossing: Bnext.nl stelt een afvalmanagementplan op. We kunnen bepalen:

> Welke afvalstromen vrijkomen bij exploitatie
> Waar de afvalstromen vrijkomen
> Hoe we afvalstromen slim kunnen inzamelen

Ook denken we mee over het inrichten van afvalruimtes, hoeveel ruimte er nodig is en waar eventuele stroompunten voor de afvalpersen nodig zijn.

  • De financiële administratie en facturatieprocedure

Onze oplossing: Bnext.nl maakt de facturatie zo gemakkelijk mogelijk. We stemmen de (frequentie van) de facturen zoveel mogelijk af op jouw wensen en eisen. 

Minipers afleveren bij horeca op het strand
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer (MVO)

Onze oplossing: De aanpak van Bnext.nl ondersteunt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en levert tastbare voordelen op voor zowel de MVO-manager als de financieel manager. Je scoort hoger op duurzaamheidsprestaties, wat bijdraagt aan de MVO-doelstellingen van jouw onderneming.

  • Greenkey horeca en CSDR: certificeringen en duurzaamheidslabels

Onze oplossing: Om te voldoen aan certificeringen zoals Green Key en CSRD, maken we betrouwbare afvalrapportages. In elk advies dat Bnext.nl geeft over jouw afvalbeheer, wordt rekening gehouden met deze labels.

  • Flexibel afvalbeheer (tijdens events en feestdagen) in de stad

Onze oplossing: Omdat restaurants en bars vaak in de binnenstad zitten en wisselende openingstijden kennen, biedt Bnext.nl flexibele inzamelopties aan. Organiseer je weleens feesten of zakelijke evenementen? Dan moet afval natuurlijk direct en zorgvuldig worden verwijderd. Voor afvalstoffen die niet dagelijks voorkomen, regelen wij de inzameling ook. Met Bnext.nl wordt afvalbeheer tijdens evenementen een zorg minder.

  • Bouwcontainers hotel

Onze oplossing: Bij verbouwingen en renovaties is efficiënt afvalbeheer cruciaal. Bnext.nl levert precies wat je nodig hebt: bouwcontainers op maat. Wij zorgen ervoor dat al het bouwafval snel en correct wordt afgevoerd.

Afvalstromen die je in de horeca vaak ziet

In de horeca komen dagelijks verschillende afvalstromen vrij. Van voedselresten en verpakkingen tot servies en restafval, elk type afval vraagt om een passende aanpak. Hier ontdek je welke stromen je in de horeca kunt tegenkomen. Met onze inzamelmiddelen kun je ze efficiënt scheiden.

Offerte aanvragen

Een selectie van onze inzamelmiddelen voor de horeca

Voor de horeca bieden we een breed assortiment aan inzamelmiddelen, afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Hier vind je een selectie van onze oplossingen, geschikt voor efficiënt afvalbeheer en optimale scheiding.

Rolcontainer 660 liter

Rolcontainers

Grote perscontainer

Perscontainers

De Bnext.nl miniperscontainer

Miniperscontainers

De Impress, de compacte pers

Impress perscontainer

Een Bonton in een keuken

Afvalscheidingsstations

Offerte aanvragen

Eenvoudig afval scheiden in jouw horeca-onderneming?

Bonton Circubin

Afval scheiden in de horeca hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een scheidingsstation als de Bonton Circubin maakt het zelfs gemakkelijk. Je kunt er verschillende afvalstromen mee scheiden. Geef hem een plekje in de lobby, de keuken of in hotelkamers. De Bonton Circubin is met het stijlvolle uiterlijk zelfs een aanwinst voor elke ruimte! Medewerkers en gasten zien dankzij de bijbehorende afvalcommunicatie precies welke afvalsoort er in de bak mag. Zo zorg je eenvoudig voor een schone en gastvrije omgeving. 

Een minipers wordt uit de goederenlift gehaald

Stel je vragen over afvalbeheer of bedrijfsafval in de horeca

Mogelijk heb je nog vragen over afvalbeheer in jouw hotel, restaurant of bar. Wil je meer weten over het beheer van jouw afval in de horeca? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Bnext.nl biedt? Onze experts helpen je graag!