Veelgestelde vragen

Als ik de container ’s ochtends verwacht, hoe vroeg komt de chauffeur de container brengen?

Wij zijn vaak om 07:00 uur al op het eerste afleveradres. Dit betekent dat er vanaf 07:00 uur plaats moet zijn om de container neer te zetten. Is dit lastig, dan raden wij aan dat u als klant bij het plaatsen aanwezig bent.

Als ik mijn container bestel, wanneer kan ik deze dan verwachten?

Wanneer u op werkdagen voor 16:00 uur de container heeft besteld en betaald, kan deze de volgende werkdag worden geleverd. U kunt echter ook een andere gewenste datum aangeven. Indien u voorkeur heeft voor een bepaalde tijd of plaats waar de container geplaatst dient te worden, verzoeken wij u dit bij de bestelling aan te geven. Wij proberen rekening te houden met uw voorkeur, maar kunnen dit niet garanderen. Let op! De hoge kant van de container moet naar de vrachtwagen toe staan in verband met het laden van de container op de wagen, de container wordt dus ook zo geplaatst. Houd hier rekening mee met het kiezen van de plaats van de container. De plek dient ook bereikbaar te zijn voor de vrachtwagen. De levering van de dakafval container vindt op werkdagen plaats tussen 07:00-18:00.

De container is vol en kan opgehaald en omgewisseld worden, wat nu?

Voor het ophalen of wisselen van uw container, kunt u terecht bij onze klantenservice, via telefoonnummer: 088 2600 300. U kunt ook mailen naar afzetbak@bnext.nl.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer?

Gemeenten in Nederland hanteren allemaal verschillende voorwaarden voor een vergunning. In veel van de gevallen heeft u voor een korte periode geen vergunning nodig voor uw afvalcontainer. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. Zij weten in welke situatie u een vergunning nodig heeft. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met de desbetreffende gemeente. Vraag dan naar de afdeling parkeer beheer.

Hoe dient de container beladen te zijn?

Het afval mag maximaal 20 cm boven de rand van de container uitsteken.

Hoe laat kan ik de container verwachten?

Bij het invoeren van uw bestelling kunt u aangeven op welke datum u de container geplaatst wilt hebben. Daarbij kunt u aangeven of u de container graag in de ochtend of middag geplaatst wil hebben. Verder kunt u op de dag van de plaatsing altijd via 088-2600 300 informeren hoe laat de container op de planning staat. Wij kunnen u dan een indicatie doorgeven, zodat u daar rekening mee kunt houden.

Hoe lang mag een container staan?

Een container mag 6 weken kosteloos blijven staan.

Mijn bak is te laat, wat nu?

Bnext.nl doet zaken met verschillende transporteurs. Ondanks het feit dat we proberen om de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren, kan het weleens misgaan. Een order kan bijvoorbeeld niet goed doorkomen bij de transporteur of de betreffende transporteur waarmee zaken wordt gedaan kan geen levertijd afgeven. In dit laatste geval zou het bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat u aangeeft tijdens de bestelling dat u de container in de ochtend geleverd wilt hebben, maar dat deze dus door de betreffende vervoerder pas in de middag ingepland is. Ondanks het feit dat we waakzaam zijn en in zulke gevallen alsnog proberen de order zo snel mogelijk uitgeleverd te krijgen, gaat dit dus wel eens mis. Omdat Bnext.nl dit dus niet direct in de hand heeft zijn wij hiervoor dan ook niet aansprakelijk te stellen. De prijzen op de site zijn reeds op het scherpst van de snede en eventuele tegemoetkomingen zijn dus ook niet meer mogelijk. In zulke gevallen bieden wij onze oprechte excuses aan en mag u de order annuleren. Wij zullen uw geld dan terugboeken. Indien uw bak niet op dezelfde dag geleverd wordt, dan kunt u alsnog de order annuleren en krijgt u uw geld terug, mits er geen sprake is van overmacht. Onder overmacht verstaan we bijvoorbeeld: - De chauffeur staat in de file; - Storing aan materieel (lekke band, motorpech, etc); - Vrachtwagen kan de bak door obstructies niet plaatsen.

Moet ik aanwezig zijn bij het ophalen van de container?

Bij het ophalen van de container is het niet noodzakelijk dat u aanwezig bent. Het is echter wel belangrijk dat de container goed bereikbaar is voor de chauffeur. Het is voor hem/haar dan makkelijk om de afvalcontainer zonder uw aanwezigheid mee te nemen.

Wat zijn de maten van de afvalcontainers?

Container Lengte (m) Lengte (m) Breedte (m) Hoogte (m)
3m³  2.50  1.50  1.00
6m³  3.50  1.80  1.00
9m³  3.50  1.90  1.50
9m³ (gesloten)  3.60  1.75  2.00

Worden er ook containers in het weekend geleverd?

Op dit moment worden er (nog) geen afvalcontainers in het weekend geleverd. Wij hanteren vooralsnog de regel op werkdagen voor 16:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Uiteraard kunt u op werkdagen na die tijd ook even bellen of het nog mogelijk is. U kunt ook bij de opmerkingen een tweede datum vermelden, mocht het die dag niet meer mogelijk zijn.