GP Groot neemt inzamel- en recyclingactiviteiten van Bnext.nl over

Overname versterkt positie GP Groot in Zuidwest-Nederland
GP Groot neemt inzamel- en recyclingactiviteiten van Bnext.nl over
9 januari 2023

ALKMAAR, 9 januari 2023 – GP Groot heeft per 1 januari 2023 de Bnext.nl activiteiten (voorheen Beelen) van Opportunity Partners overgenomen. De overname vormt zowel qua activiteiten als werkgebied een uitstekende aanvulling op GP Groots bestaande inzamel- en recyclingactiviteiten.

Wim Horeman, divisiedirecteur van GP Groot: “We zijn met onze inzamel- en recycling activiteiten vooral actief in Noord-Holland en Noord-Nederland. De afgelopen jaren hebben we ons gericht op verdere uitbreiding in het noorden van Nederland en naar Zuid-Holland. De activiteiten en het werkgebied van Bnext.nl sluiten bijna naadloos op die van GP Groot aan. Deze overname vormt een logische volgende stap in onze strategie.”

De door GP Groot overgenomen Bnext.nl-activiteiten vertegenwoordigen een jaaromzet van ruim 75 miljoen euro en hebben betrekking op 260 medewerkers. De Bnext.nl locatie Terneuzen maakt geen deel uit van de overname. GP Groot zal haar activiteiten voortzetten in een regiomodel met een aantal autonome merken: NNRD en Visser ATR in Noord- Nederland, GP Groot in Noordwest-Nederland en Bnext.nl in Zuidwest-Nederland.

De overname is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Bnext.nl. Jasper Rikken, CEO van Bnext.nl: “Afgelopen jaren hebben we mooie stappen gezet in de verdere professionalisering van onze inzamel- en recyclingactiviteiten. Met de overname door branchegenoot GP Groot, in combinatie met het behoud van de eigen Bnext.nl identiteit, worden de continuïteit en groeimogelijkheden van Bnext.nl gewaarborgd”.

Duurzaamheid staat bij beide partijen hoog in het vaandel. Wim Horeman: “GP Groot groep richt zich op de realisatie van een circulaire economie, hierop sluiten de Bnext.nl activiteiten op het gebied van circulair denken en opwerken van reststromen tot nieuwe grondstoffen goed aan. In aanvulling hierop richt GP Groot energie zich op het faciliteren van duurzame mobiliteit. Al met al dus een uitstekende match.” 

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Over Bnext.nl

Bnext.nl (voorheen Beelen) is een gezond en succesvol Nederlands bedrijf, opgericht in 1992. In 30 jaar tijd groeide Bnext.nl uit tot duurzame aannemer in de sloopsector, inzamelaar en recycler van alle vrijkomende afvalstoffen. De Bnext.nl sloop activiteiten zijn in 2022 afgestoten door middel van een management buy out. Ondernemerschap en innovatiekracht hebben Bnext.nl tot een belangrijke speler op de Nederlandse markt gemaakt.

Over Bnext.nl

Over GP Groot

GP Groot inzameling is naast GP Groot recycling, GP Groot energie, en GP Groot advies en infrarealisatie één van de bedrijfsonderdelen van de GP Groot groep. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met meer dan 1.200 medewerkers. De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: samen werken aan een circulaire, energie neutrale en klimaatbestendige toekomst.

Over GP Groot

Over Opportunity Partners

Opportunity Partners is de investeringsmaatschappij van de Nederlandse ondernemer Robert van der Wallen. Opportunity Partners is gefocused op lange termijn waardecreatie en heeft belangen in verschillende retail/e-commerce en consumentgerichte bedrijven waarvan de (internationale) groeiambities worden gerealiseerd in een actieve samenwerking met ondernemers en managementteams.

Over Opportunity Partners