Bnext.nl en Cordeel Nederland B.V. slaan de handen ineen

Samen realiseren we een afvalloze bouwplaats, oftewel: Zero Waste!
Bnext.nl en Cordeel Nederland B.V. slaan de handen ineen

Bnext.nl en Cordeel Nederland B.V. slaan de handen ineen en investeren samen in een toekomst zonder afval. Door het aangaan van een langdurige samenwerking willen we samen een bijdrage leveren aan het bereiken van het einddoel: een circulair Nederland! Eén van de stappen richting dit einddoel is het samen realiseren van een afvalloze bouwplaats, oftewel: Zero Waste! Vorige week tekenden Sam de Ridder (COO Cordeel Nederland) en Mark Rijnberk (Commercieel Directeur Bnext Recycling) de overeenkomst voor deze samenwerking. 

De adviseurs van Bnext.nl kunnen al aan de tekentafel advies geven over welke type bouwmaterialen het beste te recyclen zijn. Ook wordt er gekeken welke donormaterialen er bij een ontmantelingsproject vrijkomen zodat men die vervolgens weer kan hergebruiken bij de daaropvolgende nieuwbouw. Door dit bij aanvang van een project te doen, wordt er dus al aan de bron gescheiden en werk je dus direct samen aan een beter Nederland!

Digitalisering

Bij Bnext.nl en Cordeel Nederland B.V. zijn relaties belangrijk. Elke dag wordt er gestreefd naar een goede, duurzame en efficiënte samenwerking. Buiten de dienstverlening en het klantvriendelijke personeel, zijn ook innovatie en digitalisering belangrijke aspecten die aan hieraan bijdragen. Bnext.nl lanceerde daarom in 2017 het klantportaal en de Bnext.nl App waarin de relatie gemakkelijk zijn weg kan vinden en de regie zelf in handen neemt. Door deze digitaliseringsslag worden zowel duurzaamheids- als efficiëntievoordelen bereikt doordat processen op elkaar aangesloten kunnen worden. Deze ontwikkelingen passen perfect in de (digitale) strategie van Bnext.nl om de relaties van het begin tot het einde te ontzorgen. Als onderdeel van de samenwerking zal ook Cordeel Nederland B.V. zich aansluiten bij deze digitale strategie. Door samen te kijken naar een milieubewuste bedrijfsvoering, de scheidingspercentages en daadwerkelijk hoeveelheid afgevoerd afval kunnen we samen processen zodanig goed inrichten dat het maximale aantal punten in afvalmanagement behaald wordt.

Digitalisering

BREAAM

Maar niet alleen op digitaliseringsniveau zijn Cordeel Nederland B.V. en Bnext.nl een goede match: ook delen we samen veel waardevolle kennis op het gebied van BREAAM, dé certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Zo worden projecten doormiddel van een keurmerk beoordeeld op integrale duurzaamheid. Waar Bnext.nl ruime ervaring binnen de duurzame Sloop en Demontage certificering heeft, geniet Cordeel Nederland B.V. ruime ervaring binnen duurzaamheidscertificering van nieuwbouw projecten. Zo wordt er binnen ieders vakgebied bijgedragen aan een werkwijze waarbij duurzaamheid, gezondheid en toekomstbestendigheid centraal staan.

Bnext.nl

Omdat de divisie ‘Bnext.nl’ beschikt over een goed logistiek apparaat is het overigens sinds kort ook mogelijk om ongebruikte bouwmaterialen, zoals deuren, kozijnen, sluitwerk en isolatiematerialen op te slaan in een speciale opslagcontainer. Deze kan men dan uiteraard laten ophalen door Bnext.nl. Alweer een slimme oplossing om zo duurzaam mogelijk te bouwen. Circulariteit ten top dus! Het correct scheiden en laten verwerken van sloop- en bouwmaterialen is overigens niet alleen duurzaam, maar leidt ook nog ééns tot lagere kosten.

Bnext.nl

Neem voor meer informatie contact op met:

Mark Rijnberk | Commercieel Directeur Bnext Recycling
Neem voor meer informatie contact op met: