Koffiebekers

Bij steeds meer bedrijven drink je koffie en thee uit papieren of plastic bekers. Per persoon gebruiken we gemiddeld 2 tot 5 kartonnen koffiebekers per dag. Bij een bedrijf met 50 medewerkers gaat het dan al snel om 3.000 tot 7.500 koffiebekers per maand. Helaas verdwijnen deze vaak in het restafval en dat is dubbel zonde! Ze kunnen namelijk heel goed gerecycled worden en ook niet onbelangrijk, gescheiden inzameling zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Waarom scheiden?

Het gescheiden inzamelen levert verschillende voordelen op. Allereerst is het goed voor het milieu, omdat van de oude bekers weer nieuwe producten gemaakt worden. Dit geldt voor de plastic bekers, maar ook voor de bekers van papier met een PE of PLA coating. Zo worden je gebruikte papieren koffiebekers bijvoorbeeld toiletpapier of papieren handdoekjes. Een ander voordeel is dat je een aanzienlijke kostenbesparing realiseert door de bekers gescheiden van je restafval af te laten voeren.

Waarom scheiden?

Hoe verzamelen?

Je hebt een heel scala aan inzamelmiddelen ter beschikking voor een efficiĆ«nte wijze van het verzamelen van koffiebekers. Je kan ze het beste inzamelen door ze te stapelen, hierdoor is een duurzame en efficiĆ«nte logistiek mogelijk. In de zakken die je gebruikt in de inzamelmiddelen kunnen gemiddeld wel 500 tot 600 koffiebekers worden gestapeld.

Wettelijke regeling

De richtlijn afvalscheiding voor bedrijven zegt dat je vanaf 500 plastic bekertjes per week deze stroom moet scheiden van het restafval. Wanneer het om papieren koffiebekers gaat is het ook redelijk om ze te scheiden. De bekers mogen niet bij het gewone papierafval, omdat ze gebruikt zijn en vaak een coating aan de binnenkant hebben, maar als aparte stroom kunnen ze prima gerecycled worden. 

Inzamelen

De koffiebekers worden opgehaald in een 240L en 660L afvalbak. Vraag een offerte bij ons aan

Tip

  • Kartonnen koffiebekers zijn herbruikbaar, ze kunnen dus meerdere keren worden gebruikt. Schrijf je naam op de beker en geniet meerdere keren van een kopje thee of koffie. 
  • Wist je dat koffiebekers goed te recyclen zijn? Een papiervezel kan wel 7 keer worden hergebruikt.

Koffiebekers belanden nu nog te vaak bij het restafval. Het karton wordt hierdoor vervuild en kan niet meer gerecycled worden. Ook blijft het volume restafval onnodig hoog en de verbranding hiervan is zeer belastend voor het milieu.

Tip