Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het bestellen van een van onze afvalcontainers? Grote kans dat je het antwoord vindt in het overzicht met de vragen die wij het vaakst gesteld krijgen.

Als ik de container ’s ochtends verwacht, hoe vroeg komt de chauffeur de container brengen?

Wij zijn vaak om 07:00 uur al op het eerste afleveradres. Dit betekent dat er vanaf 07:00 uur plaats moet zijn om de container neer te zetten. Is dit lastig, dan raden wij aan dat u als klant bij het plaatsen aanwezig bent.

Als ik mijn container bestel, wanneer kan ik deze dan verwachten?

Wanneer u op werkdagen voor 16:00 uur de container heeft besteld en betaald, kan deze de volgende werkdag worden geleverd. U kunt echter ook een andere gewenste datum aangeven. Indien u voorkeur heeft voor een bepaalde tijd of plaats waar de container geplaatst dient te worden, verzoeken wij u dit bij de bestelling aan te geven. Wij proberen rekening te houden met uw voorkeur, maar kunnen dit niet garanderen. Let op! De hoge kant van de container moet naar de vrachtwagen toe staan in verband met het laden van de container op de wagen, de container wordt dus ook zo geplaatst. Houd hier rekening mee met het kiezen van de plaats van de container. De plek dient ook bereikbaar te zijn voor de vrachtwagen. De levering van de dakafval container vindt op werkdagen plaats tussen 07:00-18:00.

Wat moet ik doen als de container vol is en opgehaald of omgewisseld kan worden?

Tijdens het bestelproces voer je ook de ophaaldatum van de container in. Is je planning in de tussentijd veranderd, dan kun je contact opnemen met de klantenservice , via telefoonnummer: 088 2600 300 om een andere dag af te spreken. Heb je de Bnext.nl App gedownload, dan kun je via de app een andere ophaaldatum inplannen.

Wat als mijn container te laat is?

Containers worden geleverd tussen 07:00 en 17:00 uur op werkdagen. Soms kunnen we echter te maken krijgen met situaties van overmacht, zoals files, technische storingen of obstakels bij het plaatsen van de bak. Als zich een situatie van overmacht voordoet, streven wij ernaar om tijdig contact met je op te nemen om samen een passende oplossing te vinden.

Wat zijn de maten van de afvalcontainers?

Bij Bnext.nl bieden we 3m³, 6m³ en 9m³ open containers aan en een afgesloten variant van 9m³. Als je advies nodig hebt of wilt overleggen voordat je online bestelt, staan we voor je klaar. Bel ons op 088 26 00 112 en ons team helpt je graag verder.

Hieronder de afmetingen per container:

Container Lengte (m)Lengte (m)Breedte (m)Hoogte (m)
3m³ 2.50 1.50 1.00
6m³ 3.50 1.80 1.00
9m³ 3.50 1.90 1.50
9m³ (gesloten) 3.60 1.75 2.00

 

 

 

Worden er ook containers in het weekend geleverd?

Wij leveren alleen afvalcontainers op werkdagen. Bestel je op een werkdag vóór 16:00 uur, dan wordt de container de volgende werkdag geleverd. Als je na 16:00 uur bestelt, vermeld dan ook een tweede leveringsdatum in de opmerkingen. 

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer?

In Nederland verschillen de regels voor vergunningen van gemeente tot gemeente. Vaak heb je voor een korte periode geen vergunning nodig. Wij raden je aan dit te checken, voordat de container geplaatst wordt. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen je adviseren over wanneer een vergunning nodig is. Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met de betreffende gemeente. Vraag daarbij naar de afdeling parkeerbeheer.

Hoe laat kan ik chauffeur met de container verwachten?

Bij het plaatsen van je bestelling kun je aangeven op welke datum je de container nodig hebt en of je de voorkeur geeft aan ochtend- of middaglevering. Op de dag van levering kun je altijd bellen naar 088-2600 300 om te vragen hoe laat de container gepland staat. De eerste bezorgingen beginnen om 07:00 uur, dus vanaf dat moment moet er ruimte zijn op de locatie voor de container. 

Hoe lang mag een container staan?

De all-in prijs is inclusief 6 weken huur van de container. 

Hoe vol mag een container zijn?

Het afval mag niet meer dan 20 cm boven de rand van de container uitsteken.

Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen van de container?

We raden aan om erbij te zijn wanneer we de afvalcontainer plaatsen, zodat we kunnen zorgen dat de container op de juiste plek komt te staan. Als je er niet bij kunt zijn, is het handig om telefonisch bereikbaar te zijn.  

Moet ik aanwezig zijn als de container wordt opgehaald?

Het is niet nodig dat je erbij bent als we de container komen ophalen. Maar het is wel handig als de container goed bereikbaar is voor de chauffeur. Zo kan hij de container zonder gedoe meenemen, zelfs als je er niet bent.