Maak het ze moeilijker dan 1234

Wachtwoorden, iedereen heeft er ondertussen heel veel van.
Vervelend is echter wel dat je deze moet onthouden. Veel mensen kiezen voor een makkelijk te onthouden wachtwoord en hergebruiken dit wachtwoord op verschillende plekken. Als één dienst dit wachtwoord lekt, bijvoorbeeld door een hack, dan is dit lek dus groter dan alleen de getroffen website.


MFA
Gelukkig maken veel diensten gebruik van “MFA”, ook wel 2FA genoemd. MFA betekend: Multi Factor Authenticatie. Dit houdt in dat je naast een wachtwoord nog een 2e verificatie moet doen, zoals bijvoorbeeld een code die per SMS naar je telefoon wordt gestuurd. Bij Bnext.nl maken we ook gebruik van MFA. Als je bijvoorbeeld op een plek inlogt waar je niet eerder bent, moet je daarvoor een extra goedkeuring voor geven met de Authenticator app op je telefoon.


Tot slot
Vind jij het moeilijk om wachtwoorden te onthouden? Vind je het lastig om moeilijk te raden wachtwoorden te gebruiken? Er zijn veel apps die je wachtwoorden voor jou kan onthouden en zelfs automatisch voor je aanmaken en invullen. Voor vragen hierover kan je altijd contact openen met de collega’s van ICT.

Wil jij weten of jouw wachtwoorden en andere gegevens ooit gelekt zijn? Check dan haveibeenpwned.com. Op deze website kan je eenvoudig checken of jouw emailadres ooit betrokken is geweest bij een hack. 

 

 

 

 

 

 

Maak het ze moeilijker dan 1234