Samenwerking met Kwantum en Leen Bakker

Efficiënt inzamelen en afvoeren van 210 locaties
Samenwerking met Kwantum en Leen Bakker

Samenwerking met Kwantum en Leen Bakker

Op de meer dan 200 locaties van woongiganten Kwantum en Leen Bakker staan sinds vorig jaar containers van Bnext.nl. Bnext.nl kreeg het vertrouwen om het afvalmanagement te faciliteren in heel Nederland. Nu we enkele maanden onderweg zijn, nemen we graag even een kijkje achter de schermen van deze klant, met Julius Bakker, regiomanager van Bnext.nl. 

“Voor wij bij Kwantum en Leen Bakker kwamen, hadden zij grotere containers, die met een hogere frequentie geleegd werden. We hebben meerdere malen een afvalonderzoek gedaan, waaruit bleek dat er veel reststromen apart verwerkt konden worden, waaronder schone folie en papier/karton. Dat wordt nu door Kwantum en Leen Bakker separaat afgevoerd naar hun distributiecentra en 100% gerecycled. Het overige bedrijfsafval wordt in 660 liter rolcontainers gedaan, die eens per 2 weken worden geleegd. Dit is dus veel duurzamer, beter voor het milieu én het bespaart kosten voor Leen Bakker en Kwantum.”. 

Operationele uitdaging

Om alle 210 locaties te voorzien van de gewenste dienstverlening was een operationele uitdaging. Kwantum en Leen Bakker willen hun containers 's nachts niet buiten laten staan, dus een van de voorwaardes in de samenwerking is dat Bnext.nl tussen openingstijden komt ledigen. In dit relatief korte tijdsbestek, tussen 10 en 18 uur, moeten alle locaties bezocht worden. Inmiddels is de planning hier helemaal op ingericht en loopt dit in de operatie heel strak en tot volle tevredenheid van Kwantum/Leen Bakker. 

Tim Heeres van Leen Bakker/Kwantum: 

“We zijn heel tevreden dat de dienstverlening zo goed gaat. Daarbij hoort ook de fijne communicatie met Bnext.nl, in de persoon van Julius. Het is soms geven en nemen. Soms moeten wij even een extra stapje zetten, soms moet Bnext.nl dat doen. Maar dat loopt heel soepel.”

Operationele uitdaging

Afzetcontainers op afroep

Naast de restafvalcontainers voor de 210 locaties, levert Bnext.nl ook voor alle locaties afzetcontainers bij verbouwingen of renovaties van vestigingen. Zij hebben daarvoor toegang tot de Bnext.nl app, waar zij dit per vestiging zelf kunnen regelen. 

De komende jaren blijft deze samenwerking in ieder geval nog voortduren. En we hopen op een langdurige samenwerking met deze fijne opdrachtgever! 

Ook aan de slag met efficiënt afvalmanagement?

Neem contact met ons op!

Mail ons