Afvalmanagement voor Fletcher Hotels

Recycling en inspringen op pieken
Afvalmanagement voor Fletcher Hotels

Al sinds 2017 haalt Bnext.nl het afval op bij alle Fletcher hotels in Nederland. Recent vernieuwden zij hun contract, dus ook de komende jaren staan wij garant voor het afvalmanagement van de hotelketen. 

Optimaliseren van de dienstverlening 

Remco is de accountmanager van Bnext.nl die de dienstverlening aan Fletcher hotels in goede banen leidt. “Fletcher Hotels is een organisatie die snel groeit en uitbreidt. Aan elk nieuw hotel wat aansluit, passen wij in samenspraak met de manager onze dienstverlening aan. We kijken naar de omvang van het hotel, hoeveel kamers, of er een restaurant op de locatie is en welke faciliteiten ze bieden. Is er bijvoorbeeld een wellness centrum wat een afvalstroom oplevert? Op die informatie maken we een afvalmanagementplan, waarmee we onze dienstverlening zo optimaal mogelijk maken voor het betreffende hotel.” 

Wet- en regelgeving

Als hotelketen moeten ook de Fletcher hotels voldoen aan de Lap3 wetgeving. Deze wetgeving stelt dat door afvalstoffen te scheiden het afvalbeheer op een veilige manier kan gebeuren, en er zoveel mogelijk gerecycled kan worden. Afvalscheiding is erg belangrijk voor het bereiken van een circulaire economie. Bnext.nl ondersteunt de ongeveer 130 hotels in Nederland door hen te adviseren over welke containers, de grootte van de verschillende containers en ophaalfrequentie. Fletcher heeft realtime inzage in hun afvalrapportages via ons online klantenportaal. Daarin is zichtbaar hoeveel afval is opgehaald en welk percentage is gerycled. Met deze gegevens kan de certificering garant worden gesteld. 

Wet- en regelgeving

Mooie samenwerking 

Remco is trots op de samenwerking met Fletcher Hotels. “Het feit dat ze al zo lang klant bij ons zijn en ook recent deze samenwerking opnieuw hebben bevestigd, daar ben ik blij mee. We voldoen nog steeds aan de eisen en wensen van deze klant, die zo zijn eigen uitdagingen heeft. Bij hotels ontstaat bijvoorbeeld rondom de feestdagen een enorme piek, die opgevangen moet worden. Dat vraagt van onze kant om flexibele oplossingen, zoals ophalen buiten werkdagen om. En die service bieden we dan ook!”. 

Stephan van Lent, Facilitair Coördinator

"Fletcher Hotels en Bnext werken sinds 2018 samen. De compacte organisatie, scherpe tarieven en korte lijnen spraken ons erg aan om de dienstverlening betreft mini persen neer te leggen. Hierna is de samenwerking steeds verder gegroeid d.m.v. uitbreiding locaties met rolcontainers. Ondertussen is het aantal opgelopen tot 90 locaties. Naast de dienstverlening voor de mini pers, de rolcontainers verzorgt Bnext ook de afzetcontainers voor ons. Wij waarderen de werkwijze en directheid van Bnext erg." 

Stephan van Lent, Facilitair Coördinator

Ook aan de slag met efficiënt afvalmanagement?

Neem contact met ons op.

Mail ons