4907

Dit jaar startte de samenwerking tussen Sanday’s Bakeries in Amsterdam en Bnext.nl. Deze samenwerking moet de komende jaren leiden tot een aanzienlijke kostenreductie op afvalkosten voor Sanday’s.

Groei van Sanday’s 

Sanday’s begon in maart 2001 als klein familiebedrijfje in het centrum van Rotterdam. Inmiddels is het bedrijf een toonaangevende producent van ambachtelijk, vers (en vriesvers) food to go van de hoogste kwaliteit en de bedenker van ‘Hot & Sexy’ food brands & concepten. Jaarlijks maken zij miljoenen kant-en-klare wraps, sandwiches, salades, panini’s, belegde broodjes en meer. Ideaal om onderweg, thuis of op het werk op te eten.

Aansluiten op het duurzaamheidsbeleid

De organisatie hecht veel waarde aan duurzaamheid en richt daar dan ook zijn inkooppijlers op. De inzet van Bnext.nl geeft verdere invulling aan dit duurzaamheidsbeleid. De nieuwe 20m3 perscontainers voor restafval en papier/karton zijn voorzien van de nieuwste technologie en optimale perskracht en zorgen voor een minimalisering van het noodzakelijk aantal transporten. Daarnaast hebben de perscontainers een automatisch telefonisch volmeldsysteem. Wij ontvangen een geheel geautomatiseerde melding zodra de perscontainer voor 80% gevuld is. Daarop plannen wij een tijdige lediging in. Op die manier legen we alleen volle perscontainers. Minder transporten leidt tot minder CO2-uitstoot en lagere kosten voor afval. Als laatste hebben de perscontainers een hefkantelsysteem, waardoor Sanday’s in hun eigen logistiek gebruik kan maken van grote rolcontainers. Hierdoor besteedt Sanday alle beschikbare uren van hun personeel zo efficiënt mogelijk. 

Aansluiten op het duurzaamheidsbeleid

Ook interesse in kostenreductie en efficiency van uw afvalstromen?

Wil je meer weten over het reduceren van kosten voor en het verduurzamen van jouw afvalstromen? We gaan graag in gesprek over de perfecte oplossing voor jouw bedrijf.

Neem contact op