Hoe kies je de juiste container voor jouw bouwproject
Ga je verbouwen of zit je al midden in een grote klus? Dan weet je vast hoeveel afval en puin dat oplevert. Stukken hout, brokken puin en ander bouwafval. Het is veel en je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Iedere keer naar de stort rijden? Nergens voor nodig! Een bouwafval container huren is zo geregeld. Geen zorgen meer over de afvoer van grofvuil en puinresten. Gemakkelijk toch?
Hoe kies je de juiste container voor jouw klus?

Bnext.nl biedt door het hele land containers voor het inzamelen van bouw-, sloop- en bedrijfsafval. We recyclen alles op een milieuvriendelijke manier en hergebruiken zoveel mogelijk grondstoffen. Daar maken we weer nieuwe bouwstoffen van. Zo dragen we bij aan een circulaire economie.
Van tevoren nadenken over je bouw- en sloopafval is belangrijk:
- Wat voor soort afval moet ik straks afvoeren?
Bij Bnext.nl heb je keuze uit: containers voor bouw- en sloopafval, tuin- en groenafval, hout, puin of een container voor grofvuil. - Hoeveel afval moet ik afvoeren?
De grootte van de verschillende containers is hierin bepalend. - Hoeveel ruimte heb ik voor containers?
Een parkeervak is groot genoeg voor één container.
Welke soorten afval zijn er bij een verbouwing?
Voor veel soorten afval heeft Bnext.nl een container. Maar wat is nu het verschil tussen ‘bouw- en sloopafval’, puin en grofvuil?
- Bouw- en sloopafval:
Denk aan metsel- en betonpuin, harde kunststoffen, isolatiemateriaal, hout en verpakkingsmateriaal. Ook oude vloerbedekking en glas horen hierbij.
Geen bouw- en sloopafval: dakafval - Puinafval:
Hieronder verstaan we bakstenen, betonpuin, dakpannen, metselpuin, tegels en andere steenachtige materialen. |
Geen puin: gips en gasbeton - Grofvuil:
Dit is vaak wat je tegenkomt in bestaande woningen. Aardewerk, plavuizen, vloerbedekking, metalen/ijzer, kasten of een oud bankstel.
Geen grofvuil: alles waar een stekker aan zit, zoals keukenapparatuur. - Tuin- en groenafval:
Dit is afval van planten, plantaardig afval uit de tuin, hout van planten en bomen uit de tuin, maai- en snoeiafval. - Hout afval:
Niet te verwarren met hout uit de tuin, maar echt afval van hout. Zoals: balken, geschilderd of geplastificeerd hout, pallets, hardhout, vezelplaat/spaanplaat en schoon onbehandeld hout, zonder bielzen of geïmpregneerd hout.
Geen houtafval: MDF
Afvalcontainer huren voor het juiste afval
Bij Bnext.nl huur je voor elke klus de juiste soort en maat container.
1. Bouw- en sloopafvalcontainer
In deze container gaan de restanten van je bouw- en sloopwerkzaamheden, zoals isolatiemateriaal, puin, kunststof, hout, karton, ijzer, metalen, glas en andere niet-gevaarlijke materialen.
Open containers: 3m3, 6m3 en 9m3
- Gesloten container: 9m3
2. Puincontainer
Deze container is bedoeld voor betonresten, straatwerk, tegels, dakpannen, bakstenen, gewapend beton, keramische producten (zoals wasbakken, toiletpotten en sommige tegels) en metselwerk.
- Open containers: 3m3 en 6m3
3. Grofvuil container
In de container voor grofvuil gaan restanten van vloerbedekking, laminaat, meubilair (zoals stoelen en banken), huishoudelijke artikelen, potten, pannen, staal en ijzer, maar ook speelgoed, kleding en schoenen.
- Open containers: 3m3, 6m3 en 9m3
- Gesloten container: 9m3
4. Groenafval container
Een container voor het tuinafval, zoals gesnoeide takken, bladeren, boomstammen, struiken, gras en aanhangend grond. Los grond en zand is géén groenafval.
- Open containers: 3m3, 6m3 en 9m3
- Gesloten container: 9m3
5. Houtafval container
Hierin gaan platen hout, geschilderd hout, balken, spaanplaat (zonder PVC), pallets, OSB-hout, houten haspels, deuren, kozijnen (zonder glas en aluminium), onbewerkt hout en planken. Bielzen of geïmpregneerd hout zijn géén houtafval.
- Open containers: 3m3, 6m3 en 9m3
- Gesloten container: 9m3

Het belang van effectief afvalbeheer
Wat voor jou afval is, is voor ons een herbruikbare grondstof. En de vraag naar herbruikbare grondstoffen groeit! Bnext.nl verwerkt het op verschillende manieren. Zo wordt het granulaat uit gebroken puin opnieuw ingezet als ondergrond voor wegen. Van hout worden spaanplaten gemaakt.
Op onze recyclinglocaties scheiden we de afvalstromen met moderne sorteerinstallaties in schone en herbruikbare grondstoffen. Een groot deel van deze grondstoffen gaat direct naar andere verwerkers. Hiervan worden weer nieuwe producten gemaakt.
Hoe ‘schoner’ het afval, hoe gemakkelijker het is om te recyclen. Daarom is het van groot belang dat het scheiden bij de bron begint. In jouw geval is dat de bouwplaats. Er zijn dan minder tussenstappen nodig om het afval ‘schoon’ te krijgen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar het verlaagt ook de kosten. Het productieproces van gerecyclede materialen kost vaak minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen. Zo besparen we dubbel op het milieu!
De juiste grootte bouwafvalcontainer huren
Voor jouw verbouwing of grote klus wil je een afvalcontainer huren. Slim! Hoe weet je nu wat de juiste maat is? Het is handig als je vooraf weet hoeveel kubieke meter (m3) afval je verwacht. Houd ook rekening met grote stukken afval en de ruimte tussen die grove stukken in de container.
Badkamer slopen
Verbouw je een badkamer van 2x2 meter waarbij je alleen een laag tegels verwijdert? Dan heb je genoeg aan een container van 3m3. Als je muren verplaatst of ze eruit sloopt, dan neemt de hoeveelheid afval toe. In dat geval is het slim om een container van 6m3 of 9m3 te kiezen.
Keuken verbouwen
Als je slim te werk gaat, past een keukenblok van zo’n drie meter met bovenkastjes in een container van 3m3. Haal de keukenkastjes uit elkaar om ruimte te besparen en je hebt genoeg aan dit formaat afvalcontainer.
Afval bij woning verbouwen
Voor een volledige verbouwing van je woning werk je meestal met een open of gesloten container van 9m3. Een gesloten container is aan te raden als je wilt voorkomen dat anderen hun afval erin gooien. Twijfel je? Vraag Bnext.nl om advies en we helpen je de juiste container kiezen voor jouw klusproject.
Ruimte en mogelijkheden op de bouwlocatie
De beschikbare ruimte bij jouw huis kan invloed hebben op de grootte van de container. Onze chauffeurs kunnen de containers op de meest onmogelijke plekken plaatsen, maar soms past een grote container simpelweg niet. In dat geval overleggen we met jou hoe vaak een kleine container geleegd moet worden. Zo kun jij gewoon door met klussen.

Een vergunning of melding voor het plaatsen van een container
Plaats je de container op eigen terrein? Dan heb je geen vergunning nodig. Je eigen oprit, parkeerplaats of tuin zijn uitermate geschikt. Als je de container in de openbare ruimte laat plaatsen, heb je misschien een vergunning nodig. In elke gemeente gelden andere regels. Soms is een melding voldoende, maar in sommige gevallen moet je vooraf een vergunning aanvragen. Op de website van je gemeente vind je alle regelgeving.
Voor elke klus de juiste container
Voor elke klus de juiste container? Dat regelt Bnext.nl voor je. We adviseren je en brengen de container op de afgesproken datum naar het gewenste adres. Volle bak? Dan halen wij hem op. We kunnen een volle container eventueel ook verwisselen voor een lege, als je verbouwing nog niet helemaal af is. Je bestelt dan eenvoudig een nieuwe container via de webshop.
De belangrijkste punten op een rij
Denk bij het huren van een container aan:
- Het soort afval dat je wilt afvoeren
- De hoeveelheid afval
- De ruimte die je tot je beschikking hebt voor het plaatsen van een container
- Of je een open of gesloten container wilt voor jouw bouwafval
Hoe beter je het afval op de juiste manier scheidt, hoe schoner het is. Zo kunnen we makkelijker nieuwe producten maken van herbruikbaar materiaal en dat is goed voor het milieu.

Hulp nodig?
Onze keuzehulp maakt het makkelijk de juiste container te vinden voor jouw project.
Meest gestelde vragen
Bij Bnext.nl kies je uit verschillende maten containers: 3m³, 6m³ óf 9m³. Voor diverse soorten afval is de container van 9m³ zowel open als gesloten verkrijgbaar.
Graag even overleggen welke het beste bij jouw bouwproject past? Onze experts helpen je. We zijn bereikbaar op 088 26 00 112.
Voor puinafval bieden we twee maten containers aan: 3m³ en 6m³. Meer vragen? Bel ons op 088 26 00 112. Team Bnext.nl helpt je verder!
De kosten om een container te huren, verschillen per container. In de webshop selecteer je het type afval en container. Je ziet dan precies welke kosten je kunt verwachten.
Op de bestelpagina kies je het type container, voer je je gegevens in en laat je eventuele wensen voor plaatsing achter. Met ons slimme bestelsysteem zien onze chauffeurs dan precies waar ze rekening mee moeten houden als ze jouw container(s) komen plaatsen.
Op de bestelpagina geef je gemakkelijk aan op welke dag je de container bezorgd en opgehaald wilt hebben. Je hoeft niet aanwezig te zijn bij de levering van de container. Heb je hem langer nodig dan verwacht? Geef dat telefonisch door aan de Bnext.nl klantenservice.
Tijdens het bestelproces voer je ook de ophaaldatum van de container in.
Is je container sneller vol dan verwacht? Neem dan contact op met de klantenservice (telefoonnummer: 088 2600 112). Je kunt dan een andere dag afspreken. Als je een nieuwe container nodig hebt, dan kun je die via de webshop bestellen.
In Nederland verschillen de regels voor vergunningen van gemeente tot gemeente. Wij raden je aan te informeren naar de regels in jouw gemeente, voordat de container geplaatst wordt. Dan kun je een eventuele melding of vergunningsaanvraag op tijd maken.
Vaak heb je voor een korte periode geen vergunning nodig. Wij raden je aan dit te checken bij je eigen gemeente (afdeling Parkeerbeheer), voordat de container geplaatst wordt.