Tuin- en groenafvalcontainer huren

Tuin- en groenafvalcontainer huren

Voordelige keuze, all-in prijs, snelle levering, goede service en een ruim assortiment

voor bladeren, planten, snoeihout, boomstammen en - stobben

 

Direct een container huren

Tuin- en groenafvalcontainer huren


In de lente en herfst staat snoeien bovenaan in de agenda van elke tuinliefhebber. Snoeien bevordert de bloei en groei van je planten door ze meer licht en ruimte te geven.  De meeste huishoudens gooien het tuinafval in de groene bak van de gemeente. Maar bij het snoeien van een stevige struik zit deze bak al snel vol. Waar moet je dan met je grove tuinafval naartoe?

Bij Bnext.nl kun je een groene container huren voor je tuinafval. Deze grote container wordt dicht bij je tuin of poort geplaatst en zodra deze vol is, wordt deze weer opgehaald. Je kunt kiezen uit verschillende formaten: 3, 6 en 9m3, inclusief een afgesloten container die beveiligd kan worden met een slot. Het huren van een groencontainer voor je groenafval is snel en eenvoudig geregeld via onze webshop.

Bnext.nl biedt een verschillende tuin- en groenafvalcontainers aan, beschikbaar in drie verschillende formaten: 3m3, 6m3 en 9m3. Voor extra veiligheid bieden wij ook afgesloten containers van 9m3, die kunnen worden beveiligd met een slot om te voorkomen dat anderen hun groenafval erin deponeren.

Neem gerust contact met ons op indien je assistentie wenst bij het kiezen van de juiste container. Het telefoonnummer is 088 260  112.

Bestel nu een container

Particulier en hovenier

Onze tuin- en groenafvalcontainers zijn beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Hoveniersbedrijven die regelmatig behoefte hebben aan een groencontainer, adviseren wij om contact op te nemen met onze salesafdeling via sales@bnext.nl. Voor trouwe klanten bieden wij toegang tot onze handige app, waarmee het bestellen van containers een fluitje van een cent is.

Voor eenmalige containerbestellingen kunt u eenvoudig gebruik maken van onze webshop. Ontdek het gemak van het bestellen van uw groenafvalcontainer bij ons.

5129

Goede klantenservice en duidelijke afspraken

Bij Bnext.nl houden we van duidelijke afspraken, vanaf het moment dat je een tuin- en groenafvalcontainer bij ons huurt totdat wij de container weer komen ophalen. We maken heldere afspraken om ervoor te zorgen dat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit geldt ook voor de kosten; bij ons krijg je all-in prijzen, zonder verrassingen achteraf. Ons team staat klaar om je te helpen. Of je nu hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste formaat container of advies wilt over de plaatsing ervan.  

Zorgeloos geregeld; van levering tot ophalen van de tuin- en groenafvalcontainer

Wat we afspreken komen we na: onze tuin- en groenafvalcontainers worden op de afgesproken momenten geleverd en opgehaald. De container wordt door een ervaren chauffeurs geplaatsen en opgehaald. Ze denken graag met je mee over de beste plek voor de container. En verandert je  planning, geen probleem. Via de klantenservice of de Bnext.nl app kun je het leverings- of ophaalmoment eenvoudig wijzigen. 
 

In vijf stappen een tuin- en groencontainer huren

In vijf stappen een tuin- en groencontainer huren

Wat mag er in een tuin- en groenafvalcontainer

Groente-, fruit- en tuinafval afkomstig van huishoudens zoals: 

 • Schillen en resten van groente, fruit en aardappelen 
 • Resten van gekookt eten 
 • Vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes) 
 • Pinda- en notendoppen 
 • Eierschalen 
 • Papieren theezakjes en filters met koffiedik 
 • Brood en kaaskorsten (zonder plastic) 
 • Onkruid, klein snoeiafval, gemaaid gras en bladeren 
 • Snijbloemen en kamerplanten 

 

Wat mag er niet in een tuin- en groenafvalcontainer

 • Grond/zand (=grof tuinafval) 
 • Graszoden (=grof tuinafval)
 • Rest van hobbydieren zoals paarden en duiven (=restafval) 
 • Plantenpotten (=harde kunststof) 
 • Stofzuigerzakken of de inhoud daarvan 
 • Koffiepads 
 • Theezakjes die kunststof bevatten 
 • Destructieafval 
 • As van open haard /asbak 
 • Honden- kattenharen 
 • Luiers 
 • Steen 
 • Gevaarlijk afval(KCA/KGA) 
 • Asbesthoudend, verdacht of gelijkend materiaal

Tuin- en groenafvalcontainer huren? Houd hier rekening mee.

Type en grootte van de container: Bepaal eerst het type afval en vervolgens de grootte van de container. Onze containers zijn er in verschillende groottes, van kleine containers tot grote afvalcontainers. 

Vergunningen: In Nederland verschillen de regels voor vergunningen van gemeente tot gemeente. Vaak heb je voor een korte periode geen vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen je adviseren over wanneer een vergunning nodig is. Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met de betreffende gemeente. Vraag daarbij naar de afdeling parkeerbeheer

Plaatsing van de container: Kies een locatie voor de container waar de chauffeur met zijn vrachtwagen kan komen en kan manoeuvreren. Let erop dat de container geen toegangswegen en zichtlijnen blokkeert. Een volle container is een heel gewicht. De locatie heeft een stevige ondergrond nodig.

Tuin- en groenafvalcontainer huren? Houd hier rekening mee.

Welke formaten tuin- en groenafvalcontainers zijn beschikbaar?

Bij Bnext.nl bieden we drie verschillende maten tuin- en groenafvalcontainers, evenals een afgesloten variant. Je kunt kiezen uit een container van 3m³, 6m³ en 9m³. Indien je advies nodig hebt of graag wilt overleggen voordat je online een bestelling plaatst, staan we voor je klaar. Bel ons op 088 26 00 112 en ons team helpt je graag verder.

Wat kost het om een container te huren?

Zodra je het type afval aangegeven hebt in de webshop, zie je de prijs voor een container.

Waar wil ik de container geleverd hebben?

Tijdens het bestellen op de bestelpagina, kies je het type container en vervolgens geef je het adres door waar de container afgeleverd moet worden. Als de chauffeur ergens rekening mee moet houden, dan kun je dit ook aangeven. Nadat we je bestelling hebben ontvangen, starten we direct met de levering om ervoor te zorgen dat de container op de afgesproken tijd en datum bij jou wordt afgeleverd. 

 

Wanneer wil ik de container geleverd hebben?

In onze webshop geef je tijdens het bestellen aan op welke dag je de container wilt laten bezorgen en ophalen. Heb je de container langer nodig? Geen zorgen! Als je tijdens het bestellen een account hebt aangemaakt, dan kun je een andere ophaaldag doorgeven in de klantportaal of Bnext.nl app. Heb je geen account, dan bel je met de klantenservice.  Je hoeft niet aanwezig te zijn als we de container brengen.

Wanneer moet de container opgehaald worden?

Onze chauffeurs staan voor je klaar om de afvalcontainer weer op te halen. In onze webshop heb je tijdens het bestellen aangegeven op welke dag je de container wilt laten ophalen. Wil je de container langer huren? Dan kun je een andere ophaaldag doorgeven in de Bnext.nl klantportaal of Bnext.nl app. Heb je geen account, dan bel je met de klantenservice. De container kan 6 weken kosteloos blijven staan. Je hoeft niet aanwezig te zijn als we de container ophalen.

 

Veelgestelde vragen

Als ik mijn container bestel, wanneer kan ik deze dan verwachten?

Wanneer u op werkdagen voor 16:00 uur de container heeft besteld en betaald, kan deze de volgende werkdag worden geleverd. U kunt echter ook een andere gewenste datum aangeven. Indien u voorkeur heeft voor een bepaalde tijd of plaats waar de container geplaatst dient te worden, verzoeken wij u dit bij de bestelling aan te geven. Wij proberen rekening te houden met uw voorkeur, maar kunnen dit niet garanderen. Let op! De hoge kant van de container moet naar de vrachtwagen toe staan in verband met het laden van de container op de wagen, de container wordt dus ook zo geplaatst. Houd hier rekening mee met het kiezen van de plaats van de container. De plek dient ook bereikbaar te zijn voor de vrachtwagen. De levering van de dakafval container vindt op werkdagen plaats tussen 07:00-18:00.

Wat moet ik doen als de container vol is en opgehaald of omgewisseld kan worden?

Tijdens het bestelproces voer je ook de ophaaldatum van de container in. Is je planning in de tussentijd veranderd, dan kun je contact opnemen met de klantenservice , via telefoonnummer: 088 2600 300 om een andere dag af te spreken. Heb je de Bnext.nl App gedownload, dan kun je via de app een andere ophaaldatum inplannen.

Hoe vol mag een container zijn?

Het afval mag niet meer dan 20 cm boven de rand van de container uitsteken.

Wat zijn de maten van de afvalcontainers?

Bij Bnext.nl bieden we 3m³, 6m³ en 9m³ open containers aan en een afgesloten variant van 9m³. Als je advies nodig hebt of wilt overleggen voordat je online bestelt, staan we voor je klaar. Bel ons op 088 26 00 112 en ons team helpt je graag verder.

Hieronder de afmetingen per container:

Container Lengte (m)Lengte (m)Breedte (m)Hoogte (m)
3m³ 2.50 1.50 1.00
6m³ 3.50 1.80 1.00
9m³ 3.50 1.90 1.50
9m³ (gesloten) 3.60 1.75 2.00

 

 

 

 

Keuze kunnen maken of toch een andere container nodig?

Bnext.nl kan verschillende type containers aanbieden voor je afvalstromen. Een ander type nodig? Klik op de knop hieronder. Je komt dan op de pagina met de afvalstromen die wij voor je kunnen verwerken.