Papier & Karton

Zowel uw bedrijf als het milieu heeft er baat bij dat papier en karton zo veel mogelijk gescheiden wordt ingezameld. Het bespaart kosten en het voorkomt onnodige houtkap voor papierproductie. Om deze reden is het dan ook bij wet geregeld dat papier gescheiden moet worden door bedrijven. Nederland is één van de landen waar het meeste hergebruik van oud papier plaatsvindt.

Nadat het oud papier en -karton ingezameld, gereinigd en gesorteerd is, maken wij er grote balen van. Deze gaan naar de papierfabriek. Oud papier wordt daar opgelost in water. De papiervezels komen los van elkaar en er ontstaat papierpulp (een vezelbrij). Vervuiling in het oud papier zoals nietjes, paperclips, plakband of stukjes plastic en zelfs zand of piepschuim worden met behulp van verschillende zeeftechnieken uit de vezelbrij gehaald. Als het voor het eindproduct nodig is wordt ook de drukinkt verwijderd. Door middel van flotatie wordt de inkt van de vezels gescheiden. Bij flotatie worden inktresten door middel van opstijgende (zeep)luchtbellen aan de oppervlakte gebracht. Samen met andere bestanddelen uit papier, onder andere kalk, kunnen deze resten worden gebruikt als grondstof voor bouwmaterialen zoals vulstof in lichtgewicht betonblokken. De vezelpulp kan vervolgens wit worden gemaakt met zuurstof, gebleekt met waterstofperoxide (H2O2) of ozon (O3). Nadat de pulp klaar is voor gebruik kan de papierproductie beginnen.

Inzameloplossingen

Bnext.nl zamelt papier en karton in met rolcontainers in de maten 240 liter, 660 liter en 1100 liter. Heeft uw bedrijf te maken met een grote hoeveelheid papier en karton, dan bieden onze perscontainers misschien de oplossing. Heeft u een grote hoeveelheid papier en karton, maar een beperkte ruimte om dit te verzamelen dan is onze innovatieve Minipers de perfecte oplossing!
 

Bestel direct uw container!