Bnext.nl introduceert ophaalservice voor koffiedroes

Door het recyclen van koffiedroes kan restafval tot 8% verminderen!
Bnext.nl introduceert ophaalservice voor koffiedroes

Bnext.nl introduceert ophaalservice voor koffiedroes

Bnext.nl start met het inzamelen en recyclen van koffiedroes in de Kantoor, Winkel en Diensten- (KWD) en cultuursector in Amsterdam. Deelnemers kunnen tegen een vergoeding een abonnement afsluiten voor één of meerdere 10L emmers om koffiedroes in te verzamelen. Het koffiedroes wordt op regelmatige basis door Bnext.nl opgehaald om vervolgens circulair verwerkt te worden bij een samenwerkingspartner. Met deze service draagt Bnext.nl actief bij aan het verminderen van restafval in deze sectoren. Uit onderzoek in de cultuursector blijkt dat koffiedroes een aanzienlijk aandeel heeft in kilogram (8%) in een gemiddelde restafvalzak*. Op korte termijn wordt de ophaalservice ook geïntroduceerd in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.   

Van koffiedroes tot nieuwe producten

Het ingezamelde koffiedroes wordt bij samenwerkingspartner Meerlanden (Afvalverwerkingsbedrijf West Nederland) verwerkt tot biogas en compost. Eind 2022 start Bnext.nl een pilot met samenwerkingspartner Caffe Inc., waar het verzamelde koffiedroes gerecycled wordt voor gebruik in nieuwe producten, zoals halffabricaten voor persoonlijke verzorgingsproducten, meubilair en kleurstoffen voor de kledingindustrie. 

“Wij bieden onze klanten een kans om op een laagdrempelige duurzame manier positieve impact te maken in bedrijfsprocessen. Met deze nieuwe ophaalservice van koffiedroes zetten wij samen een volgende stap in het verminderen van restafval.”, aldus Floris Gloudemans, Commercieel manager van Bnext.nl Nederland.

Van koffiedroes tot nieuwe producten

Meer informatie over koffiedroes?

Neem contact op.

Mail ons

Van pilot tot klant

Onder andere RAI Amsterdam en NHOW hotels hebben na een succesvol verlopen pilot de koffiedroes ophaalservice recentelijk opgenomen in het reguliere bedrijfsafvalcontract. Tijdens de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, wordt de service ook aangeboden aan de standhouders.

Ook koffiebekers zijn circulair

Direct gerelateerd aan de hoeveelheid koffiedroes zijn papieren koffiebekers. Ook deze worden veelvuldig gebruikt binnen kantoren, winkels en detailhandel. Het karton waarvan de bekers gemaakt zijn, kan echter tot zeven keer hergebruikt worden en is daarmee circulair. De koffiebekers worden samen met het koffiedroes opgehaald bij de deelnemers.   

Bron:  Onderzoek Rijkswaterstaat, 'Van afval naar grondstoffen in de cultuursector'

Koffiedroes op de High Tech Campus