Koffiedik, koffiedrab, koffiedroes: koffie! 
 

Ook koffie kunnen we apart inzamelen. Koffiedik, koffiedrab, residu of welke naam je er aan wilt geven; het blijft achter bij ieder kopje koffie. Gelukkig is dit afval prima te recyclen. Door meer te maken van afval dragen wij een steentje bij aan de circulaire economie. Vanwege de grote aantallen is koffiedroes recyclen dus zeker de moeite waard. Hoe meer er wordt ingezameld, hoe meer impact we kunnen maken. 

Wat kan je van koffiedroes maken?

Koffiedroes kan worden gebruikt voor het kweken van paddenstoelen. Daarnaast kan het worden omgezet tot biogas. Door koffiedroes te combineren met hout kunnen er ook pallets of meubels van gemaakt worden. Nieuwe toepassingen voor koffiedroes blijven ontwikkeld worden. Regelmatig wordt een nieuwe toepassing bedacht waar koffiedroes een grondstof voor is. Zo wordt op de High Tech Campus in Eindhoven het koffiedroes verwerkt tot compost. 

Hoe het werkt

Inzameling

Zet de speciaal voor de inzameling van koffiedroes bedoelde emmers bij de koffiezetapparaten in het pand. De emmers zijn afgesloten; zo is er geen stankoverlast op kantoor of in de centrale ruimte. De koffiedroes kan vervolgens verzameld worden in de swill containers. 

Transport

Samen met de swillcontainers zamelt Bnext.nl het koffiedroes in. Dit gebeurt minimaal eens in de 2 weken, afhankelijk van de vraag van de organisatie. 

Verwerking

We verwerken het ingezamelde koffiedrab met de swill door middel van biovergisting, waardoor biogas ontstaat. Daarmee wordt jouw koffiedrab een circulair product! 

Tarief

Interesse in onze tarieven voor de inzameling van koffiedroes? We denken graag met je mee over mogelijkheden en wensen. Vul onderstaand formulier in; we nemen zo snel mogelijk contact op!

Hoe het werkt

Zelf paddenstoelen kweken?

Wist je dat paddenstoelen uitstekend groeien op koffiedik?

Rotterzwam is een organisatie die een Growkit heeft ontwikkeld, zodat jij je eigen koffiedik om kan zetten naar paddenstoelen; oesterzwammen om precies te zijn. Gewoon op je aanrecht. De growkit wordt in Rotterdam zorgvuldig in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij is gemaakt van restpartijen plastic emmers die anders vernietigd worden en heeft een wrap van gerecycleerd karton.

Zelf paddenstoelen kweken?