Bouw- en sloopafvalcontainer huren

Bouw- en sloopafvalcontainer huren

Voordelige keuze, all-in prijs, snelle levering, goede service en een ruim assortiment

Voor hout, piepschuim, folie, gasbeton, glas, metalen en schoon puin

Lees meer

Bouw- en sloopafvalcontainer huren

Voor hout, piepschuim, folie, gasbeton, glas, metalen en schoon puin

 

Snel én eenvoudig een bouw- en sloopcontainer huren regel je via Bnext.nl!

Op zoek naar een efficiënte oplossing voor het afvoeren van bouw- en sloopafval? Bij Bnext.nl kun je snel en eenvoudig een bouw- en sloopafvalcontainer huren. Of je nu hout, piepschuim, folie, gasbeton, glas, metalen of schoon puin wilt afvoeren, wij bieden containers die perfect aansluiten op jouw behoeften. Met onze concurrerende prijzen ben je altijd verzekerd van een voordelige oplossing, zodat je direct aan de slag kunt met jouw project. 

En wanneer je klaar bent of wanneer de container vol is, zorgen wij voor het ophalen of omwisselen van de container. Bestel vandaag nog een container en ontdek hoe eenvoudig het is om een bouw- en sloopafvalcontainer te huren bij Bnext.nl.

Bij het selecteren van de juiste grootte voor je bouw- en sloopcontainer is het belangrijk om goed in te schatten hoeveel kubieke meter (m³) aan afval je verwacht te hebben. Bij bouw- en sloopafval is er vaak ruimte tussen de verschillende stukken afval, dus houd hier rekening mee bij het inschatten van de benodigde ruimte.

Voorbeeld 1 l Een badkamer verbouwen 
Hier is een voorbeeld ter verduidelijking: als je bijvoorbeeld een badkamer van 2x2 meter gaat verbouwen en er is slechts één laag tegels op de muur, dan volstaat doorgaans een container van 3m³. Echter, als je ook muren gaat verplaatsen, zal de hoeveelheid puin toenemen. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een container van 6m³ of 9m³.

Voorbeeld 2 l Een keuken verbouwen
Bij het vervangen van een keuken, waarbij je bijvoorbeeld een keukenblok van ongeveer 3 meter met bovenkastjes hebt, is een 3m³ container meestal voldoende. Zorg er wel voor dat je de kastjes uit elkaar haalt, zodat je ze als losse planken in de container kunt plaatsen.

De genoemde voorbeelden zijn ter indicatie. Mocht je hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste containergrootte, of wil je graag overleggen voordat je online een bestelling plaatst, aarzel dan niet om ons te bellen op 088 26 00 112. We helpen je graag verder.

Grote bouwprojecten of thuis verbouwen

Of je nu bezig bent met een grootschalig bouwproject of thuis aan het verbouwen bent, bij Bnext.nl zorgen we voor het ophalen en verwerken van jouw bouw- en sloopafval. Ongeacht de locatie, of het nu een grote bouwplaats is of een woonwijk, wij staan voor je klaar. 

Met onze eigen afvalsorteerinstallaties scheiden we het afval en halen we er waardevolle materialen er die gerecycled kunnen worden, zoals metaal, glas en hout. Dankzij onze geavanceerde machinale verwerking van bouwpuin kunnen we een aanzienlijk hoger sorteerresultaat bereiken dan bij handmatige verwerking.  

5128

Goede klantenservice en duidelijke afspraken

Bij Bnext.nl houden we van duidelijke afspraken, vanaf het moment dat je een bouwafvalcontainer bij ons huurt totdat wij de container weer komen ophalen. We maken heldere afspraken om ervoor te zorgen dat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit geldt ook voor de kosten; bij ons krijg je all-in prijzen, zonder verrassingen achteraf. Ons team staat klaar om je te helpen. Of je nu hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste formaat container of advies wilt over de plaatsing ervan.  

 

Zorgeloos geregeld; van levering tot ophalen van de bouwafval container

Wat we afspreken komen we na: onze bouwafvalcontainers worden op de afgesproken momenten geleverd en opgehaald. De container wordt door een ervaren chauffeurs geplaatsen en opgehaald. Ze denken graag met je mee over de beste plek voor de container. En verandert je  planning, geen probleem. Via de klantenservice of de Bnext.nl app kun je het leverings- of ophaalmoment eenvoudig wijzigen. 

In vijf stappen een (afval)container huren

In vijf stappen een (afval)container huren

Wat mag in een bouw- en sloopcontainer

 • Metselwerk, betonpuin en resten, en straatwerk (minder dan 100% volume)
 • Harde kunststoffen
 • Massief en niet-geïmpregneerd hout, zoals hardboard, zachtboard, geplastificeerd hout, spaanplaat, vezelplaat, geperst hout of hardhout
 • Ferro- en non-ferrometalen
 • Papier en karton
 • Bouwfolie (minder dan 30% volume)\
 • Materialen voor vloerbedekking zoals tapijt, linoleum en (PVC) vloerzeil (minder dan 10% volume)
 • Isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, EPS (piepschuim), houtwolcementplaat (minder dan 5% volume)
 • Glas (minder dan 2% volume)
 • Gips, gibo-blokken en gasbeton (minder dan 5% volume)
   

De container moet voor minstens 70% gevuld zijn met afval dat gerecycled kan worden.

Wat mag niet in een bouw- en sloopcontainer

 • Gevaarlijk (chemisch) afval zoals verfblikken, kitkokers, PUR-bussen, enzovoort
 • Asbest of materiaal dat op asbest lijkt (bijvoorbeeld eternit, Nieuwe Technologie dakplaat)
 • Energiehouders zoals accu's en batterijen
 • Verbrande resten
 • Objecten die warmte afgeven, smeulen of branden
 • Dakafval en dakbedekkingsmaterialen
 • Bielzen, geïmpregneerd hout, hout uit water- en funderingswerken, en hout dat langdurig in water heeft gelegen
 • Puin van schoorstenen en roetresten\
 • Landbouwfolie
 • Banden, rubber en technisch rubber
 • Grond
 • Huishoudelijk afval (grof) en vuilniszakken
 • Matrassen en bankstellen
 • Materialen in poeder- en/of stofvorm
 • Organisch afval zoals snoeiafval, groente-, fruit- en tuinafval
 • Afval met sterke geur
 • Wit- en bruingoed, inclusief koelkasten, zonnepanelen en andere elektrische apparaten.

 

Afvalcontainer huren? Houd hier rekening mee.

Type en grootte van de container: Bepaal eerst het type afval en vervolgens de grootte van de container. Onze containers zijn er in verschillende groottes, van kleine containers tot grote afvalcontainers.  

Vergunningen: In Nederland verschillen de regels voor vergunningen van gemeente tot gemeente. Vaak heb je voor een korte periode geen vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen je adviseren over wanneer een vergunning nodig is. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met de betreffende gemeente. Vraag daarbij naar de afdeling parkeerbeheer.

Plaatsing van de container: Kies een locatie voor de container waar de chauffeur met zijn vrachtwagen kan komen en kan manoeuvreren. Let erop dat de container geen toegangswegen en zichtlijnen blokkeert. Een volle container is een heel gewicht. De locatie heeft een stevige ondergrond nodig.

Afvalcontainer huren? Houd hier rekening mee.

Welke formaten bouw- en sloopcontainers zijn beschikbaar?

Bij Bnext.nl bieden we drie verschillende maten bouw- en sloopafvalcontainers, evenals een afgesloten variant. Je kunt kiezen uit een container van 3m³, 6m³ en 9m³. Indien je advies nodig hebt of graag wilt overleggen voordat je online een bestelling plaatst, staan we voor je klaar. Bel ons op 088 26 00 112 en ons team helpt je graag verder.

Wat kost het om een container te huren?

Zodra je het type afval aangegeven hebt in de webshop, zie je de prijs voor een container.

Waar wil ik de container geleverd hebben?

Tijdens het bestellen op de bestelpagina, kies je het type container en vervolgens geef je het adres door waar de container afgeleverd moet worden. Als de chauffeur ergens rekening mee moet houden, dan kun je dit ook aangeven. Nadat we je bestelling hebben ontvangen, starten we direct met de levering om ervoor te zorgen dat de container op de afgesproken tijd en datum bij jou wordt afgeleverd.

Wanneer wil ik de container geleverd hebben

In onze webshop geef je tijdens het bestellen aan op welke dag je de container wilt laten bezorgen en ophalen. Heb je de container langer nodig? Geen zorgen! Als je tijdens het bestellen een account hebt aangemaakt, dan kun je een andere ophaaldag doorgeven in de klantportaal of Bnext.nl app. Heb je geen account, dan bel je met de klantenservice. Je hoeft niet aanwezig te zijn als we de container brengen.

Wanneer moet de container opgehaald worden?

Onze chauffeurs staan voor je klaar om de afvalcontainer weer op te halen. In onze webshop heb je tijdens het bestellen aangegeven op welke dag je de container wilt laten ophalen. Wil je de container langer huren? Dan kun je een andere ophaaldag doorgeven in de Bnext.nl klantportaal of Bnext.nl app. Heb je geen account, dan bel je met de klantenservice. De container kan 6 weken kosteloos blijven staan. Je hoeft niet aanwezig te zijn als we de container ophalen.

 

Veelgestelde vragen

Als ik mijn container bestel, wanneer kan ik deze dan verwachten?

Wanneer u op werkdagen voor 16:00 uur de container heeft besteld en betaald, kan deze de volgende werkdag worden geleverd. U kunt echter ook een andere gewenste datum aangeven. Indien u voorkeur heeft voor een bepaalde tijd of plaats waar de container geplaatst dient te worden, verzoeken wij u dit bij de bestelling aan te geven. Wij proberen rekening te houden met uw voorkeur, maar kunnen dit niet garanderen. Let op! De hoge kant van de container moet naar de vrachtwagen toe staan in verband met het laden van de container op de wagen, de container wordt dus ook zo geplaatst. Houd hier rekening mee met het kiezen van de plaats van de container. De plek dient ook bereikbaar te zijn voor de vrachtwagen. De levering van de dakafval container vindt op werkdagen plaats tussen 07:00-18:00.

Wat moet ik doen als de container vol is en opgehaald of omgewisseld kan worden?

Tijdens het bestelproces voer je ook de ophaaldatum van de container in. Is je planning in de tussentijd veranderd, dan kun je contact opnemen met de klantenservice , via telefoonnummer: 088 2600 300 om een andere dag af te spreken. Heb je de Bnext.nl App gedownload, dan kun je via de app een andere ophaaldatum inplannen.

Hoe vol mag een container zijn?

Het afval mag niet meer dan 20 cm boven de rand van de container uitsteken.

Wat zijn de maten van de afvalcontainers?

Bij Bnext.nl bieden we 3m³, 6m³ en 9m³ open containers aan en een afgesloten variant van 9m³. Als je advies nodig hebt of wilt overleggen voordat je online bestelt, staan we voor je klaar. Bel ons op 088 26 00 112 en ons team helpt je graag verder.

Hieronder de afmetingen per container:

Container Lengte (m)Lengte (m)Breedte (m)Hoogte (m)
3m³ 2.50 1.50 1.00
6m³ 3.50 1.80 1.00
9m³ 3.50 1.90 1.50
9m³ (gesloten) 3.60 1.75 2.00

 

 

 

 

Keuze kunnen maken of toch een andere container nodig?

Bnext.nl kan verschillende type containers aanbieden voor je afvalstromen. Een ander type nodig? Klik op de knop hieronder. Je komt dan op de pagina met de afvalstromen die wij voor je kunnen verwerken.