Betonblokken

Circulair product van Bnext.nl
Betonblokken

Circulaire betonblokken

Betonblokken, ook bekend als stapel- of legioblokken, zijn veelgevraagd en veel gebruikt. Dit product wordt door Bnext.nl volledig circulair gemaakt en aangeboden in diverse soorten en maten. De blokken worden door onszelf gemaakt in een unieke samenwerking met Albeton in Amsterdam en zijn veelzijdig in hun toepassing.

Unieke samenwerking 

Naast de vestiging van Bnext.nl in Amsterdam bevindt zich de betoncentrale van Albeton. Zij draaien beton voor vele toepassingen. Daarbij blijft er regelmatig een restje beton over, dat in de mixer blijft zitten na afronden van de dagelijkse werkzaamheden. Albeton zocht daar een oplossing voor en wij boden deze aan in de vorm van betonblokken. Het beton wat aan het einde van de dag nog in de mixer achterblijft, wordt op ons terrein in de betonblokmallen gestort. Na een week van uitharden, is het betonblok geschikt voor gebruik. Op die manier worden er wekelijks vele betonblokken geproduceerd. 

De samenwerking is niet nieuw: voorheen werden restjes beton gestort om uit te harden en vervolgens verwerkt tot betonpuin. Het was echter duidelijk dat er meer te maken was van dit beton. Daarom zijn we overgegaan tot de aanschaf van de mallen om de zogenaamde legioblokken (betonblokken) te kunnen maken.

Betonblokken / Legioblokken / Stapelblokken

De blokken staan in de markt bekend onder vele namen; betonblokken, legioblokken of stapelblokken, om er een paar te noemen. De voornaamste toepassing is het creëren van opslag. De blokken worden gebruikt om depots van te maken. Daarnaast worden ze gebruikt als keerwand of afzetting.

Zo’n 2,5 jaar geleden is Bnext.nl gestart met het maken van de eerste blokken in standaard maten, zoals de 160 x 80 x 40 maat. Aan de bovenkant zitten de ‘noppen’, die zorgen voor de stevigheid bij het stapelen. Daarnaast is er een toplaag variant gemaakt, met een gladde bovenkant, om de wand een meer afgewerkte look te geven. Omdat onze afnemers niet altijd een grote oppervlakte beschikbaar hebben, zijn we vervolgens gestart met het maken van kleinere varianten. 

Betonblokken / Legioblokken / Stapelblokken

Inmiddels zijn er ook betonblokken met ronde koppen, waar stootranden van worden gemaakt, waardoor machines minder snel schade lopen.

Volledig circulair

De betonblokken zijn een volledig circulair product. Van het schone betonpuin wat komt uit stoeptegels en trottoirbanden maakt Bnext.nl betongranulaat; we granuleren het betonpuin naar 4/22 mm. Dat leveren we aan Albeton als grindvervanger. Dit granulaat wordt normaal gebruikt om de betonmortel stevigheid te bieden. En aan het einde van de dag, mochten er nog restjes zijn, wordt dit betonmortel, met daarin ons granulaat, weer verwerkt tot betonblokken. Zo gaat er niets verloren aan grondstoffen! En, doordat er minder vervoer van grind plaatsvindt, wordt er bespaard op CO2 uitstoot.

Volledig circulair

Ook beton circulair verwerken?

Heeft u zelf aanbod van vers beton waarmee betonblokken gemaakt kunnen worden als circulair product? Neem dan contact met ons op.

Interesse?

In onze webshop staan alle verschillende maten en vormen van onze betonblokken.

Webshop