Sloop van het lelijkste gebouw van Nijmegen

Sloop van het lelijkste gebouw van Nijmegen

Samen met opdrachtgever KondorWessels Projecten (KWP) werkt Bnext.nl in Nijmegen hard aan het mooier maken van de stad; Een van de lelijkste gebouwen van Nijmegen wordt met de grond gelijk gemaakt zodat er een nieuw stukje stad kan verrijzen. Het gebouw is in 1975 door Stichting Philips Pensioensfonds gerealiseerd.

Het grootste deel van de betonnen kolos met rood-geel getinte ramen stond al jaren leeg, alleen op de begane grond zaten nog een horecazaak en een bedrijfsruimte. Het gebouw staat pal tegenover de ingang van station Nijmegen.

Nadat het pand volledig was gestript begon op 17 oktober het meest spectaculaire deel van de sloop. Onder toeziend oog van veel pers en andere belangstellenden startte wethouder Noël Vergunst deze werkzaamheden door met een Bnext.nl machine een hap uit de achtergevel te nemen.

Het oude kantoorgebouw uit 1976 maakt plaats voor Het Nieuwe Metterswane: een nieuwe entree van het stationsgebied met (huur)woningen, een hotel, kantoorruimte, winkels en een parkeergarage. Het pand krijgt vijf verschillende bouwhoogtes: aan de kant van de Burgemeester Hustinxstraat is de hoogte 23, 18 en 13 bouwlagen.

Daarmee sluit de hoogte aan bij de onlangs gerealiseerde Nimbustoren en het gebouw boven Doornroosje. Aan de stationskant en langs de van Schaeck Mathonsingel loopt de bouwhoogte af naar respectievelijk 13 of 9 en 9 of 6 bouwlagen.

Bnext.nl is blij om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van dit nieuwe stukje stad!

Terug naar het overzicht